Nieuws

Het drama van Astroworld

5 november 2021, het festival Astroworld in de Amerikaanse stad Houston komt dramatisch ten einde. Tien doden en tientallen gewonden zijn het resultaat van verdrukking die ontstond tijdens het concert van rapper Travis Scott. Paniek lijkt de grote boosdoener, maar het ontstaan daarvan had volgens Clayton McKenzie, expert op het gebied van crowd management, voorkomen (of beperkt) kunnen worden. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Nieuws

Hoe beveilig je panden tegen rellen en plunderingen?

In verschillende steden waren er ongeregeldheden na het ingaan van de avondklok. Deze ongeregeldheden kregen zelfs een eigen naam: de avondklokrellen. Die rellen kenmerken zich door confrontaties met de politie, vernielingen en plunderingen. De politie bereidt zich voor op meer ongeregeldheden en vreest voor nog dagen of weken van dergelijke onrust. Het roept de vraag op hoe panden in de buurt van de avondklokrellen beveiligd kunnen worden om schade te voorkomen of beperken. Want er moet toch iets zijn wat je kan doen?

Nieuws

4 Tips waarmee je het werken met reserveringen (weer) rendabel maakt

Sinds 1 juni zijn onder andere restaurants en cafés in Nederland weer beperkt open. Eén van de voorwaarden voor de openstelling is dat bezoekers moeten reserveren. Op die manier wordt de instroom van bezoekers gereguleerd. Maar naast dat veel bedrijven niet bekend zijn met deze manier van werken, weten veel bedrijven die daar wel bekend mee zijn niet hoe ze in deze situatie het maximale eruit halen. In dit artikel geven we je 4 tips waarmee je het werken met reserveringen (weer) rendabel maakt.

Nieuws

Waar moet je als ondernemer op letten in aanloop naar de 1,5 meter-samenleving?

We stevenen af op een 1,5 meter-samenleving. De ‘heropening’ van Nederland komt steeds dichterbij. Dat is voor velen goed nieuws...